Un dispozitiv care produce energie si caldura din gunoi

Un dispozitiv care produce energie si caldura din gunoi


Un dispozitiv care produce energie si caldura din gunoi

Compania IST Energy a creeat un container de transport maritim denumit Green Energy Machine (GEM) care poate transforma gunoiul în energie electrică şi termică. Dispozitivul este foarte util pentru birouri, universităţi si spitale care ar putea primi energie electrică de la propriile lor gunoaie.

Un factor important este acela ca emisiile de carbon vor fi reduse, la fel si costurile facturilor de electricitate. Aceasta masinarie nu polueaza deoarece foloseste un proces de gazificare. Unele companii incearca deja sa combine procesul de gazificare cu surse regenerabile de combustibil, in pricipal deseuri solide si biomsa.

Containerul (GEM) are o lungime de trei locuri de parcare şi poate folosi produse alimentare, carton, plastic sau deşeuri agricole. Metalul si sticla trebuie sa fie reciclate deoarece nu au nici un continut de energie.

Masinaria Green Energy poate converti 95% din deseuri in energie utilizabila. Cantitatea maxima de gunoi pe zi poate fi de circa trei tone, restul de 5 la sută fiind cenuşă. Din 3 tone de gunoi pe zi, aceasta masina ecologica poate oferii destula energie electrica si termica pentru a alimenta o cladire de 200 de metrii patrati care deţine circa 500 de persoane.

Compania evalueaza costul aparatului la aproximativ 850.000$, sperand ca in acest an sa vanda în jur de 5-10 dispozitive. In viitorul apropiat deseurile pot deveni o sursa valoroasa de producere a energiei.

Sursa: Eco Trees

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Exista 6 comentarii la 'Un dispozitiv care produce energie si caldura din gunoi' »

  1. -Vezi si alte metode folosite in lume inainte de a lua o hotarire (de ex. transformarea gunoiului in energie electrice + calorica si carbune biologic=ingrasamint agricol din Ausralia prin metoda pirolizei) -Prezentati celor cu drept de decizie la nivel inalt ,rezultatele obtinute in domeniu poate scapam odata de gunoaie , in Romania .Ce bine ar fi sa scapam de toate gunoaiele din Romania !!!.

  2. Dar dispozitive mai mici care sa utilizeze gunoiul menajer produs de o locuinta individuala (cu 4 persoane, doi adulti si doi copii) nu exista? Ar fi interesant…

  3. Ar trebui ca ministerul mediului sa centralizeze astfel de informatii ,complectate cu date de eficienta economica, care sa fie utilizate pentru studii de fezabilitate.

  4. Exista preocupari in lume din jurul anilor 1950,cu scheme utilizate si cu diverse compozitii de materie prima,unele dintre ele aplicate si la noi in tara,atat in gospodarii individuale taranesti cat si la nivel semi-industrial.Dupa 1989 s-au abandonat complet,desi eficienta lor a fost dovedita:producere de gaze combustibile utilizabile la incalzire si utilitati menajere,scaparea de gunoaiele menajere,obtinerea de ingrasaminte eficiente,etc…Este posibil sa existe la OSIM chiar brevete de inventii pe aceasta tema.De cercetat.

  5. Jalnic… 850.000 euro un asemenea dispozitiv .. (nu mai vorbesc de recuperarea investitiei care EVIDENT nu exista).. in plus cum poti sa ai o institutie de 200 mp cu 500 de persoane .. Deocamdata in romania nu exista profit de pe urma energiilor regenerabile cu asemenea conceptii.

  6. “o cladire de 200 de metrii patrati care deţine circa 500 de persoane”. Autorul articolului este somalez?