Anaconda de cauciuc produce electricitate din valuri

Anaconda de cauciuc produce electricitate din valuri


Energia valurilor este una din sursele regenerabile foarte putin folosita momentan, dar care are un potential foarte mare, datorita puterii kinetice a valurilor. O echipa de oameni de stiinta din UK s-au pus pe treaba si au creeat un prototip de sarpe de cauciuc, ce pluteste la foarte mica adancime, miscarea sa transformandu-se in electricitate.

Prototipul de aproape 220 metri lungime poate produce pana la 1 megawatt de electricitate, suficient pentru a alimenta 1000 de gospodarii.

Sursa: Gizmodo

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Etichete:

Exista 3 comentarii la 'Anaconda de cauciuc produce electricitate din valuri' »

  1. superb dacastam sa calculam cati kilometri de mare are romania am scoate la megavatzi mai mult decat toate centralele nucleare a francezilor .parca 54 erau .si cernavoda ar da faliment sigur .
    dar dupa ce privesc si filmul ma indoiesc ca acel tub de cauciuc fie el cat de gros ar genera 1 mw sau poate un megawat pe an ca nu este specificat . Oricum ramane de vazut energiia valurilor a fost si va fi pusa la treaba oricand de om .

  2. Toate aceste solutii tehnice bazate pe transformarea energiei valurilor in energie pneumatica nu pot avea decit un randament extrem de scazut, din cauza pierderilor mari de energie atit in procesul de captare a energiei valurilor si de transformare acesteia in energie pneumatica cit si in celalalt proces de transformare a energiei pneumatice in energie mecanica. In ambele procese de transformare au loc pierderi de energie extrem de mari.

  3. corect pierderile sunt enorme ,mai bine am plasa pe litoral ,acolo unde ni se permite , centrala eoliene , ar fi mult mai eficient , sarpele magnific anaconda i sar cam incalci Coltzii in ALGEEEEEEEEEE sau peturi ­čśÇ