Becuri economice cu plasma

Becuri economice cu plasma


Becurile economice sunt una din solutiile la incalzirea globala. Daca in momentul actual exista doua mari categorii: becuri economice clasice si LED, viitorul va vedea cu siguranta si noi tehnologii de eficientizare a consumului, clipul de mai sus prezentand un bec cu plasma de dimensiunile unei unghii, dar care promite o putere de iluminare superioara unui bec de putere identica.

Pentru a va face o imagine, un bec clasic emite aproximativ 15 lumeni de radiatie luminoasa, unul LED aproximativ 70 lumeni, iar prototipul prezentat atinge in faza actuala 140 lumeni.

Sursa: Crunch Gear

Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS

Articole asemanatoare:

Etichete:

Exista 2 comentarii la 'Becuri economice cu plasma' »

  1. -Ar mai fi de completat aceasta informatie cu date referitoare la pret ,durata de exploatare ,pentru a ne putea face o imgine completa .Ii doresc inventiei sa aiba parte de intrarea in productia de masa in cel mai scurt timp (sa nu se prafuiasca in nu stiu ce sertar de birou cum a patit becul etern) -Referitor la vizionarea pe you tube ,uite ca s-au gindit unii sa -mi protejeze vederea , sa nu cumva sa ma orbeasca plasma .

  2. E vorba probabil de becuri cu sulf sau o varianta a acestora – http://en.wikipedia.org/wiki/Sulfur_lamp ; http://www.nlites.co.uk/sulphur-plasma.htm ; http://www.plasma-i.com/sulphur-plasma-light.htm . Foarte eficiente si cu un spectru extraordinar de bun, dar scumpe. Folosesc un magnetron de cuptor cu microunde.. plus traful de inalta tensiune aferent …asa ca… S-au inventat prin ’90 dar magnetronul face sa nu fie prea..rentabile.